Alla våra kalvar får stanna på gården och växa upp att bli antingen mjölkkor eller stutar.  De betar hagmarkernas olika gräs och örter och anpassar sig naturligt efter årstidernas växlingar och är ute året runt. De klarar sig utmärkt med deras lurviga päls bara de har ett vindskydd i form av tät skog.

Vill du veta mer om hur nötkreaturen växer upp hos oss

Vill du besöka oss

Vill du mjölka en ko och mysa med våra kalvar?

Vill du beställa nötkött

Vill du beställa något eller ställa frågor skriv till oss direkt på info@restagard.se eller fyll i kontaktformuläret under Kontakta oss


Naturligt kretslopp  Vi människor kan inte äta gräs och behöver därför hjälp av djuren som förädlar gräset till ett proteinrikt kött och som grädde på moset ger de oss naturligt gödsel så att vi kan odla fina ekologiska grönsaker med högt näringsinnehåll. Utan naturligt gödsel från korna så skulle marken utarmas och vi skulle inte kunna odla ekologiska grönsaker. Vi har en KRAV-certifierad grönsaksodling där vi använder gödslet som näring till odlingarna men också som värmekälla i djupbäddar för att kunna så tidigt på våren.

Bra fett  Nötdjur som får växa snabbt med hjälp av kraftfoder får en hög halt av fettet Omega-6 i köttet, vilket är något som människor skall undvika för att inte få sjukdomar så som hjärtinfarkt, reumatism, allergier, astma och tarmsjukdomar. Vårt kött har högre halt av det goda fettet, Omega-3, eftersom de får växa långsamt och bara äta gräs. Det är alltså hälsosamt att äta fettet i vårt kött.

Vill du beställa, skriv till oss direkt på info@restagard.se eller under Kontakta oss

Beställ en nötlåda 

Allt är packat i vacuumpåsar i lagom konsument-förpackningar. Det är viktigt att köttet får möra i påsen innan infrysning. Det kan det med fördel göras hos oss och att du hämtar köttet då bäst-före-datumet går mot sitt slut men då har vi frusit in köttfärsen åt er. Nötkött borde ha ett bäst-efter-datum istället för före. Nötkött måste få möra och mogna för att bli bra. Däremot kan färs frysas omgående. Köttet hängs endast en vecka hos styckaren och packas sedan för att vacuummöras i minst 3 veckor beroende på bit. Nötkött håller sig lätt i 8-12 månader i en frys utan påverkan. Tina köttet i kallt vatten för bästa resultat. Tar ca 30 min till upp till 2 h om det är en stor stek.  

Du kan också köpa nötkött i  vår gårdsbutik och välja vilka bitar du vill men till ett högre kilopris. 

Beställ en låda med ca 8 kg för 3000 kr

  • Entrecôte eller biff - gott att steka eller grilla

  • Ytterlår - bäst till mustiga grytor

  • Fransyska - klassisk söndagsstek eller smakrik råbiff

  • Innanlår - grilla eller steka som lövbiff

  • Högrev -  koka sedan grilla eller göra till pulled beef

  • Rostbiff - Rimma med  salt och örter och långbaka

  • Nötlägg "Osso Buco" - italienskt långkok

  • Nötfärs - köttbullar, pannbiff, köttfärssås, burgare mm

Någon variation kan förekomma.