Aktuellt på gården under våren 2023

PÅSK PÅ GÅRDEN OCH I GÅRDSBUTIKEN
Öppettider i Gårdsbutiken på Påskafton och Påskdagen kl. 11.00-16.00. 

Vid gårdsbutiken hittar ni helgens påskmat, kött från lamm, nöt och gris, nygjorda korvar till fest och vardag, alla våra mejeriprodukter från våra gräsätande kor med nyfödda kalvar. Här kan ni ta en fika eller äta en god lunch, både varm mat och annat eller grilla en korv över öppen eld. Avsluta med kaffe och hembakat eller belgiska våfflor på våra egenproducerade ingredienser. Allt ekologiskt, utan tillsatser. 

På stallplanen finner du 70 tackor med sina 129 lamm i alla färger och former. De är väldigt nyfikna så det finns chans till att känna deras ulliga, gulliga päls. I stallet finns våra nykläckta kycklingar och våra nyfödda kultingar med deras skyddande suggor. Dem klappar man inte men de är väldigt söta att titta på. Förutom dem kan man titta på hästarna och våra mjölkkor och uppe i hönshuset vid äppelodlingen finner ni hönor och tuppar som också hör påsken till. 

Välkomna!

Besök gårdsbutiken - gå på djurpromenad, fika och handla god mat

I vår gårdsbutik & café  med espressobar har du möjlighet att äta och handla våra varor.  Den är öppen ALLA lördagar och söndagar mellan 11-16 (utom på midsommardagen).  

Mjölkboden är öppen dygnet-runt

Vid stallplanen ligger det ett gammalt stenhus som kallas klostret (okänt byggår). I en liten vit utbyggnad som tidigare var en tvättstuga (byggd 1920) ligger vår mjölkbod som har ett mindre sortiment av mejeri, kött och charkuterier som handlas med självbetjäning och betalning med swish. Den har öppet dygnet runt.

Egen visning eller grupp

Om du har vägarna förbi någon annan dag och vill handla så ring så kan vi öppna för 'private shopping'.

Är ni ett sällskap som vill göra en utflykt så kan vi ibland ha möjlighet att ta emot er och ordna privata visningar och hålla caféet öppet bara för er. Vi tar även emot konferensgäster med servering av fika och varma luncher under företrädesvis vardagar. Det beror på vår egen arbetsbelastning för tillfället. Hör av er! 

Hur köper man våra produkter?

Via gårdsbutiken på bondgården i Örsundsbro

Lättast är att besöka bondgården och vår gårdsbutik under helgerna (lördagar och söndagar, även under mellandagarna) mellan 11.00-16.00.

Via självbetjäning i vår "mjölkbod" på bondgården i Örsundsbro

Den ligger vid det stora stenhuset vid stallplanen och är ALLTID öppen. Här finns vårt mejerisortiment (kan ibland vara slut, speciellt på söndagkväll och måndagar innan vi hunnit göra mer) och en frys med våra nitritfria-99%-kött-korvar, lite färs av nöt, fläsk och lamm samt lite andra köttdetaljer och fryst råmjölk. Här finns även en kaffemaskin med gott kaffe, möjlighet att köpa enklare fika. Allt tar du själv i förtroende och betalar kontant eller ännu hellre med swish.

Via REKO-ringar

För vissa av er är det långt att åka till bondgården för att köpa våra varor och därför har vi sedan en tid tillbaka provat att komma närmare er genom så kallade reko-ringar. Vid vissa platser, under en halvtimme, varannan vecka, sker utlämning av förbeställda varor som betalats i förväg med swish. Enkelt, smidigt och väldigt roligt. Just nu har vi valt att vara med på reko-ringarna i Stockholm Sollentuna (varannan tisdag), Stockholm Liljeholmen och Kungsholmen (varannan onsdag) och Uppsala (varannan torsdag). Just nu har Reko Östermalm upphåll men kommer igång igen under våren.

På Facebook kan du enkelt gå med i dessa grupper och köpa våra varor, du söker bara på Reko <önskad ort> så ser du inlägg från oss ca 2 dagar innan utlämningen. Lägg din beställning i kommentarsfältet, så återkommer vi med hur mycket du ska swisha och sedan ses vi vid orten det givna klockslaget.
Mer information om vad REKO står för
REKO står för Rejäl Konsumtion och är ett sätt att handla lokalproducerad mat, helt utan mellanhänder. REKO är lokal mat blandat med förtroende, glädje och engagemang. REKO är en förkortning av rejäl konsumtion, men REKO betyder också schysst, trevligt och rättvist. I REKO-ringen skapas relationer mellan de som föder upp och odlar vår mat och de som sen tillagar och äter den. Frågor om hur djuren har fötts upp blandas med tips och recept på säsongens råvaror.

KONTAKTA OSS   -   BESTÄLL HÄR   -  eller skicka direkt till info@restagard.se