100% NATURBETESUPPFÖTT LAMM- & FÅRKÖTT - Djurens betande håller vårt landskap öppet, och ger ett välsmakande och mört kött. Visste ni att lamm tar smak av det foder de äter? Vårt lamm- och fårkött smakar naturbete; svenskt sommarängsgräs, säsongens örter och ekolgiskt hö. 

Vi människor kan inte äta gräs men djur kan göra det och mår också bäst av gräsdiet och de förädlar det till kött och som grädde på moset ger de oss ekologiskt gödsel så att vi kan odla fina ekologiska grönsaker med högt näringsinnehåll. Lammköttet från enbart gräsätare är mer mört, välsmakande och nyttigt.  Lamm som får växa snabbt med hjälp av till exempel kraftfoder med sojaproteiner får en hög halt av fettet Omega-6 i köttet, vilket är något som människor skall undvika för att inte få sjukdomar så som hjärtinfarkt, reumatism, allergier, astma och tarmsjukdomar.

Våra lamm har högre halt av det goda fettet, Omega-3, eftersom de får växa långsamt och bara äta gräs. Det är alltså hälsosamt att äta fettet i vårt kött.

Påsklåda (februari -april)
Styckdetaljer 

I vår gårdsbutik så finns det alltid färska eller frysta lammdetaljer.  Exempelvis lammracka, lammhals, lammkotletter, lammlegg, lammentrecote, lammrostbiff och lammfärs. Fördelen med att köpa de frysta detaljerna är att de är färdigmörade. Ett helt nyslaktat lamm behöver möra ett par-tre veckor för att nå sitt bästa.


Vill du beställa eller ställa frågor skriv till oss direkt på info@restagard.se eller fyll i kontaktformuläret under Kontakta oss

Vill du veta mer hur fåren och lammen har det på Resta

Vill du besöka oss

Vill du gosa med  fåren och lammen


Hur kan jag köpa era produkter?

Vi jobbar på att ordna så att det skall bli lättare att handla, idag finns bara två sätt
Återförsäljare

Vi ser över detta. Vår produktion har varit för liten hitills