GRÖNSAKER ODLADE MED ANSVAR FÖR MILJÖ, KULTURARV OCH SMAK
På Resta Gård har vi ambitionen att odla fram grönsaker med så mycket smak och karaktär som är möjligt. Vi drivs utav glädjen i att odla och att äta, och vi vill ta fram det finaste vi kan till våra kunder. Vi har både kött och grönt på vår gård men vi vill se att det är köttet som är tillbehör till en tallrik full med grönsaker, inte tvärt om. Vi odlar alla våra grönsaker ekologiskt och de är KRAV-certifierade, både för miljön och den goda smakens skull. Här är odling och djurhållning beroende av varandra i ett kretslopp av näring mellan åker, köksland och stall. Våra grisar bökar och ogräsrensar inför sådd och plantering och stallgödslet från vinterns säsong gödslar våra grönsaksodlingar. Cirkeln sluts då sommarens köksträdgårdsodling blir vinterhagar till våra grisar. Vi tar även ansvar för att bevara gamla kultursorter genom att odla dem, äta dem och öka fröbankerna på annars utrotningshotade grönsakssorter.