NÄRA GRIS-UPPLEVELSE   Kom och kela med din gris! Många barn växer upp med färdiga köttbullar och bacon utan att egentligen veta vad det är de äter. De familjer som vill får gärna besöka gården och träffa suggan och kultingarna när de är små. Kanske till och med gå så långt att man väljer ut en särskild gris som man vill köpa sedan. Om barnen får vara delaktiga blir det naturligt för dem och kanske äter de med mer andakt och respekt för maten. 

Upplevelsen kostar 300 kr/person eller 500 kr/familj.NÄRA KO-UPPLEVELSE Mjölka och gosa med en ko har pigor gjort sedan urminnes tider men när gjorde du det senast? Vi erbjuder ett upplevelsepaket där du får vara med och träffa korna och ungdjuren. Vi berättar om hur vi sköter dem, du får upptäcka deras olika personligheter, du får träffa kalvarna om det är möjligt, handmjölka och se när vi mjölkar med maskinen. Därefter så kan du fika och dricka färsk mjölk, kanske en latte och nybakta bullar i halmen och avslutningsvis sitta på en ko om du törs. Vi har mest gamla kulturraser såsom Fjällnära-kor, Fjällkor och Bohuskulla, men även enstaka vanliga mjölkkor som jämförelse ex SRB, Jersey och Holstein.

Upplevelsen kostar 300 kr/person eller 500 kr/familj.


NÄRA LAMM-UPPLEVELSE Under vissa tider på året, oftast under första halvåret på året då vi har små lamm, kan vi erbjuda upplevelse- paket där deltagare får vara med och träffa djuren på nära håll, hålla och klappa lammen och möjlighet att mata våra flasklamm med nappflaska. Det brukar vara en oförglömlig stund med många fina bilder. Vi har även upplevelser med gris och kultingar och ko och kalv. Presentkort finns i gårdsbutiken. 

Upplevelsen kostar 300 kr/person eller 500 kr/familj.

Vill du boka, skicka PM på Facebook eller skriv till oss direkt på info@restagard.se eller under Kontakta oss