UPPLEVELSER

Vi vill gärna dela med oss av glädjen att vara med våra djur. Det kan vara en kul upplevelse med en vän, hela familjen eller varför inte hela släkten, arbetskollegor eller på en möhippa.

Svårighetsnivå: Inga förkunskaper och är roligt för ung som gammal

Längd: Varje upplevelse med respektive djurslag tar ca 45min-1 timme

Viktigt! Inga besök hos annan gård med samma kläder som bärs under upplevelsen hos oss och ingen utomlandsvistelse de senaste 48 h pga, smittorisker bland djuren. Ha gärna skor eller stövlar som passar även en lerig åker.


PRISLISTA
1200 kr/ per upplevelse för två vuxna (barn tillhörande familjen upp till 18 år ingår gratis)
+100 kr/tillkommande vuxen
+50 kr/tillkommande barn (upp till 18 år)
andra upplevelsen samma dag 50% rabatt.

Prisexempel:
Är man en familj på två vuxna och två barn och vill träffa kor OCH lamm så blir det 1200 + 600 dvs 1800:-
Och man får vara här i ca två timmar. Ca en timme per djurslag.

Vill du boka?
Skriv e-post till oss. 
    


NÄRA GRIS-UPPLEVELSE   Många barn växer upp med färdiga köttbullar och bacon utan att egentligen veta vad det är de äter. De familjer som vill får gärna besöka gården och träffa suggan och kultingarna när de är små.  Om barnen får vara delaktiga blir det naturligt för dem och kanske äter de med mer andakt och respekt för maten. Vid flera tillfällen under året så får vi kultingar. De får gå med sin sugg-mamma tills de är minst tre månader, ibland upp till fem månader. Beroende på ålder kan vi kela med dem. De är lite skrikiga och bits gärna när de är små om  vi håller upp dem men om de får vara kvar på backen och komma fram själv så går det bra. Du får vara med och mata grisar, stora och små, vi berättar hur vi sköter dem och hur deras grisliv ser ut och det unika för just vår gård.

Hur upplevelsen är just nu på gården:
Först möts vi upp på gårdsplanen och det är bra om ni har skor för väderleken. Om det är plusgrader är det väldigt lerigt hos oss. Vi kommer gå runt i olika hägn där grisar av olika storlekar bor och vi berättar utförligt om vår djurhållning, deras ras och våra erfarenheter av att hålla grisar ute året runt. Det kommer finnas möjlighet att klappa och mata dem men vi kommer vara försiktiga  eftersom suggan är väldigt beskyddande av sina små. Vi kommer även att gå in i stallet för att kika på de kultingar som inte bor hos sin mamma då de var svaga som små. De är lite mer tama och dessa kan man hålla och klappa.

Vi har även våra avelsgaltar där vår supertama kastrerade galt Herman går med sin kompis Emil och gigantiska Bronto!

Sen öppnar vi självklart upp gårdsbutiken för de som är intresserade av vårt kött, ägg och mejeri utbud.

Vill du boka? Skriv e-post till oss.NÄRA KO-UPPLEVELSE 

Prova mjölka en ko hos oss!

Hur upplevelsen är just nu på gården:

Vi börjar i stallet vid gårdsplanen och det är bra om ni har skor för väderleken. Om det är plusgrader är det väldigt lerigt hos oss.  Vi skall då gå ut till mjölkkorna som går ute oavsett väderlek och fånga en av de mjölkande kossorna. Det är härligt att gå bland alla mjölkkor och en och annan kalv som fortfarande är med sin mamma. Vi berättar om hur vi sköter våra djur och skillnad på de olika raserna som vi har och vad som är skillnad på våran djurhållning och i ett "vanligt" mjölkstall. Vi berättar om vad som är viktigt vid mjölkning, om hygien och annat att tänka på och därefter så handmjölkar vi en kossa. Det finns möjlighet att smaka sen spenvarma mjölken och är ni duktiga så kanske det räcker till kaffet i alla fall.

Därefter går vi till våra avvanda kalvar och hälsar på dem där vi också träffar "mormor" och kändis-kossan Demona.

Sen öppnar vi självklart upp gårdsbutiken för de som är intresserade av vårt kött, ägg och mejeri utbud.

Vill du boka? Skriv e-post till oss.NÄRA FÅR OCH LAMM-UPPLEVELSE Under vissa tider på året, oftast under andra  kvartalet på året då vi har små lamm, kan vi erbjuda upplevelse- paket där deltagare får vara med och träffa fåren och lammen på nära håll. Det brukar vara en oförglömlig stund med många fina bilder. Denna upplevelse passar även riktigt små barn.

Hur upplevelsen är just nu på gården:
Våra får går ute fortfarande så vi kommer starta upplevelsen i den hage där de är. Vi kommer då gå in till våra får och (vuxna) lamm och berätta om de två olika raserna vi har samt berätta om hur de lever sitt liv här på gården och självklart gosa med de får  som kommer fram. Vi kommer även att besöka hägn där våra numera stora flasklamm går och där får man gosa hur mycket man vill tills upplevelsen är slut. Dock så är de så stora nu så de dricker inte mjölk längre utan äter bara färskt, grönt gräs. Och sen öppnar vi självklart upp gårdsbutiken för de som är intresserade av vårt kött, ägg och mejeri utbud. Om vallhunden Leo är hemma så kan vi visa hur vi arbetar med honom för att sköta våra får och lamm så att de kan fångas in och exempelvis byta hage. Leo har även en "lillebror" som heter Pop som är ca 1 år och är under utbildning. Hundarna är mycket snälla och även de kan man gosa med.

Vill du boka? Skriv e-post till oss.