UPPLEVELSER

Vi vill gärna dela med oss av glädjen att vara med våra djur. Det kan vara en kul upplevelse med en vän, hela familjen eller varför inte hela släkten, arbetskollegor eller på en möhippa.


INFO

Svårighetsnivå: Inga förkunskaper och är roligt för ung som gammal

Längd: Varje upplevelse med respektive djurslag tar ca 1 timme

Viktigt! Inga besök hos annan gård med samma kläder som bärs under upplevelsen hos oss och ingen utomlandsvistelse de senaste 48 h.

Pga, smittorisker bland djuren


PRISLISTA
650 kr/ per upplevelse för två vuxna (2 barn upp till 18 år ingår gratis)
+100 kr/tillkommande vuxen
+50 kr/tillkommande barn (upp till 18 år)

Prisexempel:
Är man en familj på två vuxna och två barn och vill träffa kor OCH lamm så blir det 650:- x2.
Dvs. 1.400:- för Nära-ko + Nära-lamm för en familj på 4 personer. Och man får vara här i två timmar. En timme per djurslag.


Vill du boka, skicka PM på Facebook eller skriv till oss direkt på Julia.Enstrom@restagard.se 
- Det är mycket som pågår på gården just nu i lamnings och kalvnings tider så vi svarar så fort vi hinner. Dock svarar vi sällan på en helg eftersom vi i första hand måste ta hand om den dagliga skötseln av djuren och gårdsbutiken.

TILLGÄNGLIGA HELG TIDER JUST NU men vi tar gärna emot bokningar på vardagar, valfri dag och tid.

13 april                14 april
Slut                       Slut

Skärtorsdagen      Långfredagen      Påskafton          Påskdagen
Kl 10.30              kl 9 .30                       kl 9.00               Kl 9.00
Kl 12.                   kl 11.00                       kl 10.30                      
Kl 13.30              kl  13.00                                         Kl 14
KL 15                kl   14.30   

4 maj                   5 maj
11.00                  11.00
                              13.00  

11 maj                 12 maj
9.30                                   9.30
11.00                  11.00
13.00                               13.00
14.30                               14.30         

NÄRA GRIS-UPPLEVELSE   Kom och kela med din gris! Många barn växer upp med färdiga köttbullar och bacon utan att egentligen veta vad det är de äter. De familjer som vill får gärna besöka gården och träffa suggan och kultingarna när de är små.  Om barnen får vara delaktiga blir det naturligt för dem och kanske äter de med mer andakt och respekt för maten. Vid flera tillfällen under året så får vi kultingar. De får gå med sin sugg-mamma tills de är minst tre månader, ibland upp till fem månader. Beroende på ålder kan vi kela med dem. De är lite skrikiga och bits gärna när de är små om  vi håller upp dem men om de får vara kvar på backen och komma fram själv så går det bra. Du får vara med och mata grisar, stora och små, vi berättar hur vi sköter dem och hur deras grisliv ser ut och det unika för just vår gård.

NÄRA KO-UPPLEVELSE Mjölka och gosa med en ko har pigor gjort sedan urminnes tider men när gjorde du det senast? Vi erbjuder ett upplevelsepaket där du får vara med och träffa korna och ungdjuren och pröva att mjölka en ko för hand. Vi berättar om hur vi sköter dem, du får upptäcka deras olika personligheter, du får träffa kalvarna om det är möjligt. Därefter så kan du promenera till gårdsbutiken där du kan komplettera din nymjölkade mjölk med en espresso med hembakade bullar. Vi har mest gamla kulturraser såsom Fjällnära-kor, Fjällkor och Bohuskulla, men även enstaka vanliga mjölkkor som jämförelse ex SRB, Jersey och Holstein.

NÄRA LAMM-UPPLEVELSE Under vissa tider på året, oftast under andra  kvartalet på året då vi har små lamm, kan vi erbjuda upplevelse- paket där deltagare får vara med och träffa fåren och lammen på nära håll, hålla och klappa lammen och ibland möjlighet att mata våra flasklamm med nappflaska. Det brukar vara en oförglömlig stund med många fina bilder. Denna upplevelse passar även riktigt små barn.

Vill du boka, skicka PM på Facebook eller skriv till oss direkt på Julia.Enstrom@restagard.se                                                                                                         - Det är mycket som pågår på gården just nu i lamnings och kalvnings tider så vi svarar så fort vi hinner.  Dock svarar vi sällan på en helg eftersom vi i första hand måste ta hand om den dagliga skötseln av djuren och gårdsbutiken.