Aktuellt på gården under julen

Den DJURIGASTE och JULIGASTE julmarknaden är hos oss den  17 DECEMBER 11-17

Klappa  djur i ett julpyntat stall med alla bondgårddjur. Hälsa på tomten och provsitta stora traktorn. Käpphästbana på paddocken och massor med god mat som kan avnjutas direkt eller tas med hem. Vi serverar en jultallrik med mathantverk från vår egen matstudio, gjord på köttråvaror från gårdens egna djur. Vi kommer också ha egna sillinläggningar och förädlad ekologisk lax.  Allt detta kan du givetvis köpa med dig hem till ditt egna julfirande. Gårdsbutiken är öppen som vanligt med café och alla våra vanliga varor och massa julklappstips. Evenemanget och marknaden är på stallplanen mellan den gamla stenbyggnaden som kallas Klostret och stallet. Resta gård bjuder in till en jultillställning som glädjer stora och små tillsammans med våra samarbetspartners som säljer julklappar.

För att få den rätta julkänslan, förlåt djurkänslan så är ni välkomna att gå runt och titta på alla kor, kalvar, grisar och får, hästar och höns och ankor. Kanske kommer det en katt eller en hund och vill bli klappad också.
Sista lördagen innan julafton, den 4:e advent, 17 december  11-17

BESÖK BONDGÅRDEN och träffa alla djuren

Nu är det jul och alla djur är är flyttade närmare gården. Mjölkkorna har fått en ligghall med mycket halm att ligga i när dagarna blir för regniga och kanske även snön faller. Vi har många kalvar som föds under december så möjligheten att få fatt på råmjölk är stor. Kalvarna som fötts under hösten får fortfarande med sina mammor men har precis börjat på "nattis" vilket innebär att alla kalvar är tillsammans i en egen box och får träffa sina mammor efter morgonmjölkningen. Du finner dem mellan ladugården och gårdsbutiken och i hagarna ovanför. 

Våra tackor har avskiljts från vårens alla lamm och går nu tillsammans med baggar som skall blir pappor till alla lamm till nästa vår. De går i hagar nära gården för att sen tas in till stallet där de går i en djupströbädd under vintern med möjlighet att gå ut såklart, vilket de gärna gör när vädret tillåter.   Vill du ha en timme med dem i hägnet med en av våra djurskötare så boka en Nära-lamm/får-upplevelse, läs mer här

Grisar finns det i många hägn runt gården, även om den del blir sk julgrisar och skall glädja oss på julborden. Alla kultingar som fötts hittills i år är ganska stora nu.  Hos oss får grisarna leva ett så naturligt liv som är möjligt med lerbad och möjligheten att vara ute i alla väder och att sola sig i halmen då de väljer att avbryter det frenetiska bökandet.  De får växa långsamt i naturlig takt så även om det är sorgligt att julgrisarnas liv snart är över så har de haft ett fantastiskt liv. Ojämförbar med de industrigrisar som de vanliga butiker kan erbjuda.

  Vi har gjort om i gårdsbutiken så om du inte varit här på ett tag så tror vi att du blir positivt överraskad. Vi har äntligen fått in den riktiga värmen med radiatorer under varje fönster och borta är den stora fläkten. Vi har fått all el omdragen så all virrevarr med sladdar är borta. Vi har också fått in belysning och framförallt massor med nya varor, både utökat vårt egna sortiment men också varor från andra leverantörer som vi själva uppskattar. 

Hönorna värper ägg lite mindre ägg nu så det är inte så mycket som  vi har till försäljning i mjölkboden och gårdsbutiken.  . 

Hästarna går i sina hagar nära stallet.  Vid gårdsbutiken finns karta att hämta så att ni ser var alla djur är just nu. 

Se även om  upplevelser här som du kan boka ifall du vill träffa djuren nära tillsammans med en djurskötare.

Besök gårdsbutiken - gå på djurpromenad, fika och handla god mat

I vår gårdsbutik & café  med espressobar har du möjlighet att äta och handla våra varor.  Den är öppen ALLA lördagar och söndagar mellan 11-16 (utom på midsommardagen).  

Mjölkboden är öppen dygnet-runt

Vid stallplanen ligger det ett gammalt stenhus som kallas klostret (okänt byggår). I en liten vit utbyggnad som tidigare var en tvättstuga (byggd 1920) ligger vår mjölkbod som har ett mindre sortiment av mejeri, kött och charkuterier som handlas med självbetjäning och betalning med swish. Den har öppet dygnet runt.

Egen visning eller grupp

Om du har vägarna förbi någon annan dag och vill handla så ring så kan vi öppna för 'private shopping'.

Är ni ett sällskap som vill göra en utflykt så kan vi ibland ha möjlighet att ta emot er och ordna privata visningar och hålla caféet öppet bara för er. Vi tar även emot konferensgäster med servering av fika och varma luncher under företrädesvis vardagar. Det beror på vår egen arbetsbelastning för tillfället. Hör av er! 

Hur köper man våra produkter?

Via gårdsbutiken på bondgården i Örsundsbro

Lättast är att besöka bondgården och vår gårdsbutik under helgerna (lördagar och söndagar, även under mellandagarna) mellan 11.00-16.00.

Via självbetjäning i vår "mjölkbod" på bondgården i Örsundsbro

Den ligger vid det stora stenhuset vid stallplanen och är ALLTID öppen. Här finns vårt mejerisortiment (kan ibland vara slut, speciellt på söndagkväll och måndagar innan vi hunnit göra mer) och en frys med våra nitritfria-99%-kött-korvar, lite färs av nöt, fläsk och lamm samt lite andra köttdetaljer och fryst råmjölk. Här finns även en kaffemaskin med gott kaffe, möjlighet att köpa enklare fika. Allt tar du själv i förtroende och betalar kontant eller ännu hellre med swish.

Via REKO-ringar

För vissa av er är det långt att åka till bondgården för att köpa våra varor och därför har vi sedan en tid tillbaka provat att komma närmare er genom så kallade reko-ringar. Vid vissa platser, under en halvtimme, varannan vecka, sker utlämning av förbeställda varor som betalats i förväg med swish. Enkelt, smidigt och väldigt roligt. Just nu har vi valt att vara med på reko-ringarna i Stockholm Sollentuna (varannan tisdag), Stockholm Liljeholmen och Kungsholmen (varannan onsdag) och Uppsala (varannan torsdag). Under december har vi extra REKO-utlämning vid Tessinparken på  Östermalm 15 december och 29 december. Då har vi även marknad så det går att köpa direkt.

På Facebook kan du enkelt gå med i dessa grupper och köpa våra varor, du söker bara på Reko <önskad ort> så ser du inlägg från oss ca 2 dagar innan utlämningen. Lägg din beställning i kommentarsfältet, så återkommer vi med hur mycket du ska swisha och sedan ses vi vid orten det givna klockslaget.
Mer information om vad REKO står för
REKO står för Rejäl Konsumtion och är ett sätt att handla lokalproducerad mat, helt utan mellanhänder. REKO är lokal mat blandat med förtroende, glädje och engagemang. REKO är en förkortning av rejäl konsumtion, men REKO betyder också schysst, trevligt och rättvist. I REKO-ringen skapas relationer mellan de som föder upp och odlar vår mat och de som sen tillagar och äter den. Frågor om hur djuren har fötts upp blandas med tips och recept på säsongens råvaror.

KONTAKTA OSS   -   BESTÄLL HÄR   -  eller skicka direkt till info@restagard.se