Aktuellt på gården  2023

HÖST PÅ GÅRDEN 
Nu är det höst på gården  och i äppelodlingen lyser röda fina äpplen och det bollar så fint i köksträdgården. Ni går själva vandra runt och titta och njuta av detta och den prunkade parken som ständigt byggs vidare på och låta barnen springa av sig i nya hinderbanan.
Våra djur njuter också av höstens varma dagar och är fortfarande ute på bete, både nära och långt ifrån gården. Alla skärgårdsbetande djur är hemma nu iallafall.
Den här hösten kommer vi få lite lamm i slutet av september. Bara några stycken men allt för att låta er få njuta av små gulliga djur hela året. Vi har också lite griskultingar som just nu befinner sig i hagen precis vid gårdsbutiken. 

Gårdsbutiken serverar varm lunch, både vegetariskt och köttiga rätter gjorda av råvaror från gården såklart.

Men höstens titt-atraktion än nog ändå våra nya åsnor, lilla mini-åsnan Rut (även kallad Coco Channel enligt yngsta medlemmen i familjen) och åsnan Albert som vi hoppas både kan bära ett och annat barn på ryggen och även kunna dra en vagn när han blivit mer hemmastadd.

UTÖKADE ÖPPETTIDER I GÅRDSBUTIKEN!
Från och med nu  har vi även öppet på fredagar i Gårdsbutiken med varm lunch
Öppettider
Fredagar 11.00-18.00 
Lördagar 11.00-16.00
Söndagar 11.00-16.00

Ta med dig kollegorna för en härlig fredagslunch (varm) hos oss lagad av vår bästa kock David. Eller ta en  AW-fika på vägen hem eller handla inför helgens måltider på väg till sommarstugan.  I vår gårdsbutik och café med espressobar har du möjlighet att både äta och köpa med dig våra produkter. 


Mjölkboden är öppen dygnet-runt 

Vid stallplanen ligger det ett gammalt stenhus som kallas klostret (okänt byggår) som genomgår en total restaurering just nu. Därför har vi flyttat mjölkboden till ett vit hus som ligger 50 m ifrån.  Här hittar ni ett  mindre sortiment av mejeri, kött och charkuterier som handlas med självbetjäning och betalning med swish. Den har öppet dygnet runt. Här hittar ni massa grönsaker och fina äpplen just nu.

Egen visning eller grupp

Om du har vägarna förbi någon annan dag och vill handla så ring så kan vi öppna för 'private shopping'.

Är ni ett sällskap som vill göra en utflykt så kan vi ibland ha möjlighet att ta emot er och ordna privata visningar och hålla caféet öppet bara för er. Vi tar även emot konferensgäster med servering av fika och varma luncher under företrädesvis vardagar. Det beror på vår egen arbetsbelastning för tillfället. Hör av er! 

Hur köper man våra produkter?

Via gårdsbutiken på bondgården i Örsundsbro

Lättast är att besöka bondgården och vår gårdsbutik under fredagar (11-18) eller helgerna (lördagar och söndagar mellan 11.00-16.00.)

Via självbetjäning i vår "mjölkbod" på bondgården i Örsundsbro

Den ligger vid det stora stenhuset vid stallplanen och är ALLTID öppen. Här finns vårt mejerisortiment (kan ibland vara slut, speciellt på söndagkväll och måndagar innan vi hunnit göra mer) och en frys med våra nitritfria-99%-kött-korvar, lite färs av nöt, fläsk och lamm samt lite andra köttdetaljer och fryst råmjölk.  Allt tar du själv i förtroende och betalar kontant eller ännu hellre med swish.

Via REKO-ringar

För vissa av er är det långt att åka till bondgården för att köpa våra varor och därför har vi sedan en tid tillbaka provat att komma närmare er genom så kallade reko-ringar. Vid vissa platser, under en halvtimme, varannan vecka, sker utlämning av förbeställda varor som betalats i förväg med swish. Enkelt, smidigt och väldigt roligt. Just nu har vi valt att vara med på reko-ringarna i Stockholm Sollentuna (varannan tisdag), Stockholm Liljeholmen och Kungsholmen (varannan onsdag) och Uppsala (varannan torsdag). 

På Facebook kan du enkelt gå med i dessa grupper och köpa våra varor, du söker bara på Reko <önskad ort> så ser du inlägg från oss ca 2-3 dagar innan utlämningen. Lägg din beställning i kommentarsfältet, så återkommer vi med hur mycket du ska swisha och sedan ses vi vid orten det givna klockslaget.

Mer information om vad REKO står för
REKO står för Rejäl Konsumtion och är ett sätt att handla lokalproducerad mat, helt utan mellanhänder. REKO är lokal mat blandat med förtroende, glädje och engagemang. REKO är en förkortning av rejäl konsumtion, men REKO betyder också schysst, trevligt och rättvist. I REKO-ringen skapas relationer mellan de som föder upp och odlar vår mat och de som sen tillagar och äter den. Frågor om hur djuren har fötts upp blandas med tips och recept på säsongens råvaror.

KONTAKTA OSS   -   BESTÄLL HÄR   -  eller skicka direkt till info@restagard.se