Aktuellt på gården i  sommar

BESÖK BONDGÅRDEN och träffa alla djuren

Det finns djur i många hagar runt på gården. De flyttas runt ständigt i takt med att gräset äts upp och växer till någon annanstans.  Många djur är mycket tama och det är okej att gå in i hägnen men glöm inta att tvätta och sprita händerna både innan och efter.   Vid gårdsbutiken och mjölkboden finns karta att hämta så att ni ser var alla djur är just nu. Hönsen och tuppen spatserar fritt uppe vid äppelodlingen. Hästarna går i sin hage på sommarbete och får vara ute även på nätterna nu. I köksträdgården har vi pumpor och squash av många sorter så vi hoppas på mycket stora och fina så vi kan erbjuda detta under hösten.   Mjölkkorna mjölkas varje dag vid 7.30 och vallas in i ladugården där de dyrbara dropparna samlas upp i mjölkspannar. Grisarna är i hägn med gyttjebad och bökar upp jorden i jakt på ogräs och annat spännande, allt äts upp, gamla grönsaker och allra bäst allt ogräs. Vi får griskultingar som är alldeles underbara i en strid ström under hela sommaren. De finns i hägn på olika ställen på gården. Grisar är väldigt glada för sina barn och vaktar dem noga så till dem skall ni inte gå in till själva. Lammen är fortfarande med sina mammor men kommer att få egna hagar under augusti.

Se även om  upplevelser här som du kan boka ifall du vill träffa djuren nära tillsammans med en djurskötare.

ALLTID PÅ RESTA GÅRD - gå på djurpromenad, fika och handla god mat

Gårdsbutiken på bondgården med espressobaren och möjligheten att titta på alla djuren är öppen ALLA lördagar och söndagar mellan 11-16. Att besöka gården är GRATIS! Vi har matiga mackor, grillkorv och farmor Gerds hembakade verk mm.  Om du har vägarna förbi någon annan dag och vill handla så ring så kan vi öppna för 'private shopping' eller så besöker ni vår mjölkbod som har ett mindre sortiment med självbetjäning.

Är ni ett sällskap som vill göra en utflykt så kan vi ibland ha möjlighet att ta emot er och ordna privata visningar och hålla caféet öppet bara för er. Vi tar även emot konferensgäster med servering av fika och varma luncher under företrädesvis vardagar. Det beror på vår egen arbetsbelastning för tillfället. Hör av er! 


Hur köper man våra produkter?

Via gårdsbutiken på bondgården i Örsundsbro

Lättast är att besöka bondgården och vår gårdsbutik under helgerna (lördagar och söndagar, även under mellandagarna) mellan 11.00-16.00.

Via självbetjäning i vår "mjölkbod" på bondgården i Örsundsbro

Den ligger vid det stora stenhuset vid stallplanen och är ALLTID öppen. Här finns vårt mejerisortiment (kan ibland vara slut, speciellt på söndagkväll och måndagar innan vi hunnit göra mer) och en frys med våra nitritfria-99%-kött-korvar, lite färs av nöt, fläsk och lamm samt lite andra köttdetaljer och fryst råmjölk. Här finns även en kaffemaskin med gott kaffe, möjlighet att köpa enklare fika. Allt tar du själv i förtroende och betalar kontant eller ännu hellre med swish.

Via REKO-ringar

För vissa av er är det långt att åka till bondgården för att köpa våra varor och därför har vi sedan en tid tillbaka provat att komma närmare er genom så kallade reko-ringar. Vid vissa platser, under en halvtimme, varannan vecka, sker utlämning av förbeställda varor som betalats i förväg med swish. Enkelt, smidigt och väldigt roligt. Just nu har vi valt att vara med på reko-ringarna i Stockholm Sollentuna (varannan tisdag), Stockholm Liljeholmen (varannan onsdag), Stockholm Linje 17 Skarpnäck (varannan tisdag) och Uppsala (varannan torsdag). Ibland har vi extra utlämningar i exempelvis Vällingby, Solna strand och Gärdet och Östermalm.
På Facebook kan du enkelt gå med i dessa grupper och köpa våra varor, du söker bara på Reko <önskad ort> så ser du inlägg från oss ca 2 dagar innan utlämningen. Lägg din beställning i kommentarsfältet, så återkommer vi med hur mycket du ska swisha och sedan ses vi vid orten det givna klockslaget.
Mer information om vad REKO står för
REKO står för Rejäl Konsumtion och är ett sätt att handla lokalproducerad mat, helt utan mellanhänder. REKO är lokal mat blandat med förtroende, glädje och engagemang. REKO är en förkortning av rejäl konsumtion, men REKO betyder också schysst, trevligt och rättvist. I REKO-ringen skapas relationer mellan de som föder upp och odlar vår mat och de som sen tillagar och äter den. Frågor om hur djuren har fötts upp blandas med tips och recept på säsongens råvaror.

Via Min farm ( har för tillfället STÄNGT )

Min Farm har en del av våra produkter med utkörning inom Stockholmsregionen. Gå in på minfarm.se och sök på Resta Gård eller gå in under respektive produktgrupp. Ett enkelt sätt att få våra varor direkt till din dörr.

Uppsala Saluhall (har pausat pga Corona)

Du kan köpa våra mejeriprodukter hos Saluhallen i Uppsala,
S:t Eriks torg 8, 753 10 Uppsala.

KONTAKTA OSS   -   BESTÄLL HÄR   -  eller skicka direkt till info@restagard.se