SOMMAR PÅ RESTA

Nu är vi mitt i  den grönaste tiden med bete för alla djur

Nu är alla våra djur på grönbete, utspridda över hela gården. Några hålls närmare stallet, exempelvis suggorna med de nyfödda kultingarna. Dessa finns till höger om allén vid mjölkboden. Lammen och tackorna är uppe på det stora betesområdet på Grismossen och kräver en terrängpromenad för att se. På Grismossen finns även våra bastarder, vildsvin/tamgris , som bökar runt på ett område som skall bli fint grönbete så småningom. De finns på vänster sida där också grunden till den nya ladan kommer att byggas som skall bli ett sommarmjölkningsstall. Vi har kossor som får kalvar under hela sommaren och de går ju självklart vid sin mammas sida nere på åkrar och betesmarker vid stallet där vi kan mjölka dem.  Vi har också fått kycklingar som snart får hägn mellan bostadshusen.

Kom till gården och beskåda oss alla. Ta sköna skor på och vandra runt. Vi lägger ut på Facebook när vi får tillökningar så håll utkik där eller ring oss och fråga.

Under sommaren tar vi emot beställningar på  'hela djur' som kan styckas eller grillas hel på grillen.  Se mer under respektive djur för mer information om köttet och de förmånliga priserna.


ALLTID PÅ RESTA GÅRD - gå på djurpromenad, fika och handla god mat

Gårdsbutiken på bondgården med espressobaren och möjligheten att titta på alla djuren är öppen ALLA lördagar och söndagar mellan 11-16. Att besöka gården är GRATIS! Vi har matiga mackor, grillkorv och farmor Gerds hembakade verk mm.  Om du har vägarna förbi någon annan dag och vill handla så ring så kan vi öppna för 'private shopping'.

Är ni ett sällskap som vill göra en utflykt så kan vi ibland ha möjlighet att ta emot er och ordna privata visningar och hålla caféet öppet bara för er. Det beror på vår egen arbetsbelastning för tillfället. Hör av er! 

GÅRDSBUTIK OCH UTLÄMNING AV BESTÄLLNINGAR I  STOCKHOLM!

Gårdsbutiken i Gamla Stan i Stockholm har dragit ner på öppettiderna. Vi har öppet endast på torsdagar mellan 17.00 till 19.00. Om du har en beställning så kan det oftast gå att ordna hämtning vid annat tillfälle men då måste det avtalas.  Du hittar oss på den turistiga gågatan Västerlånggatan 53 i höjd med Tyska kyrkan på Tyska brinken och sen 60 m in mot city. Det är en liten butik men fylld av korv, kött och chark och mjölk, vår underbara honung. Ibland även grönt från våra trädgårdar och bär och frukt förädlat i burkar. Självklart har vi en espressobar där du får en latte gjord på vår himmelska helmjölk. 


KONTAKTA OSS

Har du en fråga, vill lägga in en beställning, eller boka en upplevelse för nära och kära? Kontakta oss!