Aktuellt på gården i sommar

BESÖK BONDGÅRDEN och träffa alla djuren

Nu är det sommar och alla djur är ute på bete. Mjölkkorna har skiljts av från deras kalvar som är över 4 månader nu och de går ute tillsammans i mer avlägsna hagar. Fler mjölkkor är dräktiga och vi förväntar oss en bunt till under senare delen av sommaren.  Du finner dem mellan ladugården och gårdsbutiken och i hagarna ovanför. 

Våra tackor skall snart skiljas av från lammen som föddes under våren. De går i den oändliga hagen uppe på grismossen. Det är en härlig promenad att gå upp där och in i deras hägn. Där finns skugga och skydd för sommarskurar  i träddungar och de finaste soluppgångarna och nergångarna. De har helt enkelt ett fantastiskt naturligt betesliv i en stor naturbeteshage. Både tackor och lamm är mycket tama och nyfikna och vissa är väldigt närgångna men det är ingen fara för de bits aldrig.  Vill du ha en timme med dem i hägnet med en av våra djurskötare så boka en Nära-lamm-upplevelse, läs mer här

Grisar finns det i många hägn runt gården. Under sommaren skall vi få tre nya kullar med kultingar där vår nya galt som är av rasen mangalitsa är pappa. Vi kallar honom för kokosnöten eftersom han är så hårig och rund.  Hos oss får de stanna hos sin mamma tills de är 4 månader så när de blir lite större skall de få ut och böka på våra åkrar.  Hos oss får grisarna leva ett så naturligt liv som är möjligt med lerbad och möjligheten att vara ute i alla väder och att sola sig i halmen då de väljer att avbryter det frenetiska bökandet. 

  Det finns mycket varor i gårdsbutiken med bl a de perfekta köttbitarna till alla grillningar från nöt, lamm och utegris.

Hönorna värper ägg  och vi har till försäljning i både mjölkboden och gårdsbutiken.  Ankorna bor vid äppelodlingen och går runt och söker mask och annat gott och får bada i en ankbalja tillsammans med några framruvade ankungar. 

Hästarna går i sina hagar nära stallet.  Vid gårdsbutiken finns karta att hämta så att ni ser var alla djur är just nu. 

Se även om  upplevelser här som du kan boka ifall du vill träffa djuren nära tillsammans med en djurskötare.

Besök gårdsbutiken - gå på djurpromenad, fika och handla god mat

I vår gårdsbutik & café  med espressobar har du möjlighet att äta och handla våra varor.  Den är öppen ALLA lördagar och söndagar mellan 11-16 (utom på midsommardagen).  

Mjölkboden är öppen dygnet-runt

Vid stallplanen ligger det ett gammalt stenhus som kallas klostret (okänt byggår). I en liten vit utbyggnad som tidigare var en tvättstuga (byggd 1920) ligger vår mjölkbod som har ett mindre sortiment av mejeri, kött och charkuterier som handlas med självbetjäning och betalning med swish. Den har öppet dygnet runt.

Egen visning eller grupp

Om du har vägarna förbi någon annan dag och vill handla så ring så kan vi öppna för 'private shopping'.

Är ni ett sällskap som vill göra en utflykt så kan vi ibland ha möjlighet att ta emot er och ordna privata visningar och hålla caféet öppet bara för er. Vi tar även emot konferensgäster med servering av fika och varma luncher under företrädesvis vardagar. Det beror på vår egen arbetsbelastning för tillfället. Hör av er! 

Hur köper man våra produkter?

Via gårdsbutiken på bondgården i Örsundsbro

Lättast är att besöka bondgården och vår gårdsbutik under helgerna (lördagar och söndagar, även under mellandagarna) mellan 11.00-16.00.

Via självbetjäning i vår "mjölkbod" på bondgården i Örsundsbro

Den ligger vid det stora stenhuset vid stallplanen och är ALLTID öppen. Här finns vårt mejerisortiment (kan ibland vara slut, speciellt på söndagkväll och måndagar innan vi hunnit göra mer) och en frys med våra nitritfria-99%-kött-korvar, lite färs av nöt, fläsk och lamm samt lite andra köttdetaljer och fryst råmjölk. Här finns även en kaffemaskin med gott kaffe, möjlighet att köpa enklare fika. Allt tar du själv i förtroende och betalar kontant eller ännu hellre med swish.

Via REKO-ringar

För vissa av er är det långt att åka till bondgården för att köpa våra varor och därför har vi sedan en tid tillbaka provat att komma närmare er genom så kallade reko-ringar. Vid vissa platser, under en halvtimme, varannan vecka, sker utlämning av förbeställda varor som betalats i förväg med swish. Enkelt, smidigt och väldigt roligt. Just nu har vi valt att vara med på reko-ringarna i Stockholm Sollentuna (varannan tisdag), Stockholm Liljeholmen (varannan onsdag) och Uppsala (varannan torsdag). Ibland har vi extra utlämningar i exempelvis Vällingby, Solna strand och Gärdet och Östermalm.
På Facebook kan du enkelt gå med i dessa grupper och köpa våra varor, du söker bara på Reko <önskad ort> så ser du inlägg från oss ca 2 dagar innan utlämningen. Lägg din beställning i kommentarsfältet, så återkommer vi med hur mycket du ska swisha och sedan ses vi vid orten det givna klockslaget.
Mer information om vad REKO står för
REKO står för Rejäl Konsumtion och är ett sätt att handla lokalproducerad mat, helt utan mellanhänder. REKO är lokal mat blandat med förtroende, glädje och engagemang. REKO är en förkortning av rejäl konsumtion, men REKO betyder också schysst, trevligt och rättvist. I REKO-ringen skapas relationer mellan de som föder upp och odlar vår mat och de som sen tillagar och äter den. Frågor om hur djuren har fötts upp blandas med tips och recept på säsongens råvaror.

KONTAKTA OSS   -   BESTÄLL HÄR   -  eller skicka direkt till info@restagard.se