Aktuellt på gården i höst

BESÖK BONDGÅRDEN och träffa alla djuren

Nu är det höst och alla djur är ute på bete i olika hagar.   Mjölkkorna och deras kalvar går ute tillsammans och vi har 12 mjölkande kossor just nu. Du finner dem mellan ladugården och gårdsbutiken och i hagarna ovanför. 

Alla våra lamm 120 st, är nu separerade från sina mammor och uppdelade i bagglamm och tacklamm i olika hagar. Några åker på slakt redan under hösten men merparten blir påsklamm. I oktober skall tackorna bli dräktiga igen så just nu går de "barnfria" och vilar ut och äter upp sig för att klara vintern och dräktighetsperioden.

Grisar finns det i många hägn runt gården. Vi har fått en ny galt till gården som skall betäcka alla suggor i två omgångar under hösten. Det finns randiga kultingar som är vansinnigt söta precis vid infarten till gården.  Hos oss får grisarna leva ett så naturligt liv som är möjligt med lerbad och möjligheten att vara ute i alla väder och att sola sig i halmen då de väljer att avbryter det frenetiska bökandet. 

  Det finns mycket varor i gårdsbutiken med bl a de perfekta köttbitarna till alla grillningar från nöt, lamm och utegris.

Den höna som var kvar efter rävens framfart  i sommar har nu fått sällskap av inköpta unghöns och en ny stolt tupp.  Ankorna som också blev färre har blivit fler för att en anka ruvade fram fina ankungar som nu håller på att växa till sig.

Hästarna går i sina hagar nära stallet.  Vid gårdsbutiken finns karta att hämta så att ni ser var alla djur är just nu. 

Se även om  upplevelser här som du kan boka ifall du vill träffa djuren nära tillsammans med en djurskötare.


Besök gårdsbutiken - gå på djurpromenad, fika och handla god mat

I vår gårdsbutik & café  med espressobar har du möjlighet att äta och handla våra varor.  Den är öppen ALLA lördagar och söndagar mellan 11-16 (utom på midsommardagen).  

Äta gott i vår Food truck VARJE helg   - NU stängd  - vi söker en kock så titta under JOBB

Sedan i påskas har vi vår food truck öppen med underbara hamburgare gjorda på vårt nötkött, utan tillsatser eller utfyllningsingredienser, vår egen aioli, tryffelmajonäs, traktens grönsaker och gott briochebröd. Våra korvar såklart med goda tillbehör.  Full meny hittar du här.

Mjölkboden är öppen dygnet-runt

Vid stallplanen ligger det ett gammalt stenhus som kallas klostret (okänt byggår). I en liten vit utbyggnad som tidigare var en tvättstuga (byggd 1920) ligger vår mjölkbod som har ett mindre sortiment av mejeri, kött och charkuterier som handlas med självbetjäning och betalning med swish. Den har öppet dygnet runt.

Egen visning eller grupp

Om du har vägarna förbi någon annan dag och vill handla så ring så kan vi öppna för 'private shopping'.

Är ni ett sällskap som vill göra en utflykt så kan vi ibland ha möjlighet att ta emot er och ordna privata visningar och hålla caféet öppet bara för er. Vi tar även emot konferensgäster med servering av fika och varma luncher under företrädesvis vardagar. Det beror på vår egen arbetsbelastning för tillfället. Hör av er! 

Hur köper man våra produkter?

Via gårdsbutiken på bondgården i Örsundsbro

Lättast är att besöka bondgården och vår gårdsbutik under helgerna (lördagar och söndagar, även under mellandagarna) mellan 11.00-16.00.

Via självbetjäning i vår "mjölkbod" på bondgården i Örsundsbro

Den ligger vid det stora stenhuset vid stallplanen och är ALLTID öppen. Här finns vårt mejerisortiment (kan ibland vara slut, speciellt på söndagkväll och måndagar innan vi hunnit göra mer) och en frys med våra nitritfria-99%-kött-korvar, lite färs av nöt, fläsk och lamm samt lite andra köttdetaljer och fryst råmjölk. Här finns även en kaffemaskin med gott kaffe, möjlighet att köpa enklare fika. Allt tar du själv i förtroende och betalar kontant eller ännu hellre med swish.

Via REKO-ringar

För vissa av er är det långt att åka till bondgården för att köpa våra varor och därför har vi sedan en tid tillbaka provat att komma närmare er genom så kallade reko-ringar. Vid vissa platser, under en halvtimme, varannan vecka, sker utlämning av förbeställda varor som betalats i förväg med swish. Enkelt, smidigt och väldigt roligt. Just nu har vi valt att vara med på reko-ringarna i Stockholm Sollentuna (varannan tisdag), Stockholm Liljeholmen (varannan onsdag), Stockholm Linje 17 Skarpnäck (varannan tisdag) och Uppsala (varannan torsdag). Ibland har vi extra utlämningar i exempelvis Vällingby, Solna strand och Gärdet och Östermalm.
På Facebook kan du enkelt gå med i dessa grupper och köpa våra varor, du söker bara på Reko <önskad ort> så ser du inlägg från oss ca 2 dagar innan utlämningen. Lägg din beställning i kommentarsfältet, så återkommer vi med hur mycket du ska swisha och sedan ses vi vid orten det givna klockslaget.
Mer information om vad REKO står för
REKO står för Rejäl Konsumtion och är ett sätt att handla lokalproducerad mat, helt utan mellanhänder. REKO är lokal mat blandat med förtroende, glädje och engagemang. REKO är en förkortning av rejäl konsumtion, men REKO betyder också schysst, trevligt och rättvist. I REKO-ringen skapas relationer mellan de som föder upp och odlar vår mat och de som sen tillagar och äter den. Frågor om hur djuren har fötts upp blandas med tips och recept på säsongens råvaror.

KONTAKTA OSS   -   BESTÄLL HÄR   -  eller skicka direkt till info@restagard.se