100% NATURBETESUPPFÖTT LAMM- & FÅRKÖTT - Djurens betande håller vårt landskap öppet, och ger ett välsmakande och mört kött. Visste ni att lamm tar smak av det foder de äter? Vårt lamm- och fårkött smakar naturbete; svenskt sommarängsgräs, säsongens örter och ekolgiskt ensilage. 

Naturligt liv  På Resta gård lever fåren ett naturligt liv året runt, långt ifrån storskalig konventionell lammproduktion. Vår fårproduktion är helt ekologisk och dessutom KRAV-märkt. Djurens betande håller landskapet öppet. Våra djur har haft det bra under hela sitt liv. De har kunnat vistas ute, ungarna har fått vara med sina mammor och fått riktig mjölk och de har fått fri tillgång till mat som de mår bra av. Utevistelsen börjar så snart det finns gräs på våra beten och de får gå ute tills det blir snö eller att de själva visar att de hellre vill vara inne. Lammen har naturlig lek även inne där de har möjlighet att hoppa runt och leka med varandra.  

Gräs är gott för alla

Enligt KRAVs regler ska djuren beta så mycket färskt gräs de vill under säsong. Lammköttet är mer mört, välsmakande och nyttigt på grund av det ekologiska foder de äter. Gräs att äta är det bästa för får och lamm. På vintern får de hö, dvs torkat gräs från vår gård som deras magar mår bra av. Vi ger dem inte kraftfoder för att de skall växa så fort som möjligt. Det låter kanske som en självklarhet att de skall äta gräs men i konventionell djurhållning matas djuren oftast rikligt med kraftfoder för att de ska nå slaktvikt så snabbt som möjligt. Så gör inte vi. Vi människor kan inte äta gräs men djur kan göra det och mår också bäst av gräsdiet och de förädlar det till kött och som grädde på moset ger de oss ekologiskt gödsel så att vi kan odla fina ekologiska grönsaker med högt näringsinnehåll. Lamm som får växa snabbt med hjälp av till exempel sojaproteiner får en hög halt av fettet Omega-6 i köttet, vilket är något som människor skall undvika för att inte få sjukdomar så som hjärtinfarkt, reumatism, allergier, astma och tarmsjukdomar.

Våra lamm har högre halt av det goda fettet, Omega-3, eftersom de får växa långsamt och bara äta gräs.  Det är alltså hälsosamt att äta fettet i vårt kött. Ät kött med gott samvete -  ett ekologiskt och etiskt rätt kött och det känns i varje tugga.


Grillstyckning ca 15-19 kg

 • Skivad stek m ben            2,5 kg
 • Nätad stek m ben                2 kg
 • Sadel av ryggen med ben   2 kg
 • Skivade kotletter m ben    2,5 kg
 • Färs i ca 0,5-1 kg förp.        2 kg


Specialstyckning utan ben ca. 10-14 kg

 • Nätade urbenad stek     3,5-4 kg
 • Innanlår                            1,5 kg 
 • Entrecote                          1,5 kg
 • Rostbiff                             0,5 kg
 • Ytterfiléer                          1,5 kg
 • Filé                                 0,5-1 kg
 • Racks m ben                        1 kg
 • Färs i 0,5 - 1 kg förp.         2,5 kg
Då du köper ett helt lamm kostar grillstyckning 229 kr/kg och specialstyckning utan ben 319 kr/kg. Du kan också köpa lammkött i våra gårdsbutiker och välja vilka bitar du vill men till ett högre kilopris beroende på bit. Är du intresserad av hjärta eller lever så går det bra att beställa, de kostar 50 kr/kg.


Lammskinn ger värme på vintern  Skinnen finns i olika färger, både tvättbara och de som lämpliga i möbler, i barnvagnar eller som mattskinn. Skinnen kostar mellan 1500 och 2500 kr/st beroende på storlek, garvning och utseende. Vi tar även tillvara på ullen och använder den för ogräsbekämpning i vår KRAV-grönsaksodling och gör fina ulltvålar.

Stycka själv? Vi kan erbjuda ett helt ostyckade lamm som du kan grilla hel eller stycka själv i lämpliga grilldetaljer. De väger ca 20-25 kg i slaktvikt (utan huvud, inälvor och skinn)  och det blir ca 12-18 kg rent kött.  De kan inte delas av oss utan säljs bara hela. Ett sådant lamm säljs för 180 kr/kg.

Vill du beställa, skicka PM på Facebook eller skriv till oss direkt på info@restagard.se eller under Kontakta oss