Kock på bondgård och i skärgården med egna råvaror

Ett unikt tillfälle för dig som har passion för ekologiskt kött, korv, charkuterier utan tillsatser och även mejeriprodukter och KRAV-grönsaker. Du skall älska att laga mat med bästa råvarorna, och i detta fall, från vår egna gård, b la i en food truck (grillvagn). Vi kommer att bygga en ny restaurang på gården under nästa år men det har inte stoppat oss utan vi har kört helger och evenemang med vår grillvagn (www.restagard.se) men också ute i vår skärgårdsverksamhet (www.klintsundetmarina.se) under juli månad.

Du skall med entusiasm få ut mellan 50-150 Bruncher/luncher/LUS:er per dag så det är i emellanåt en hektisk miljö men våra kunder är förstående och tacksamma över möjligheten vi ger dem att få äta vår typ av mat och väntar gärna en stund på sin mat. Vi har både en foodtrailer som står merparten av året bredvid vår gårdsbutik som är öppen alla lördagar och söndagar året om samt en helt ny food truck som ute i skärgården i juli månad och kan åka ut på event och fester under övriga året.

Vi har prövat konceptet och har en enklare meny under två säsonger och det vi vill hitta dig som drar detta vidare och skapar Sveriges/norra Europas mest omtalade och uppskattade food truck-restaurang.

Du skall även kunna förmedla vårt unika koncept där vi driver en bondgård på ”gammalt vis” men med modern teknik med fokus på djurvälfärd, ekologisk småskalig produktion där så mycket som möjligt förädlas i bondgårdens lilla mejeri och charkuteri.

Vi ser gärna att du jobbat som kock i flera år men vill driva "ditt egna kök". Du är kvalitetsmedveten, ambitiös, noggrann och påhittig och jätte duktig att laga mat och ge hög service till kunder. Du är kan livsmedelssäkerhet och egenkontroller och har körkort.

Hos oss finns en köksmästare som idag har ansvar för gårdsmejeriet och charkuteriet och inköp men det kommer det inte att finnas en hel hirarki med övrig restaurangpersonal utan du förväntas att att ta ett helhetsansvar över servicen.

Vi har även en matstudio som kan användas som prepp-kök med viss begränsning i tid. Vi har också massor av utegrillar, vedeldadekokkärl, utomhusstekbord (Muurikka) som också kan användas.

Verksamheten kommer i huvudsak att ha öppet dagtid. Du måste kunna jobba minst tre av fyra helger samt ibland en förberedande dag i veckan. Under sommaren utökade tider och i juli minst 5 dagar i veckan. Denna tjänst kan utökas till att vara mer omfattande och utökas med andra arbetsuppgifter på gården. Tjänsten som kock är en deltid och kan utökas till en heltid med andra arbetsuppgifter. Arbetstiden är schemalagd efter överenskommelse. Våra öppettider på bondgården är 11-16 alla lördagar och söndagar för närvarande.

Vi är ett annorlunda lantbruk som försöker göra något extraordinärt, köttet och alla våra produkter har smaker som är i världsklass. Vi har för närvarande ca 100 utegrisar, 150 tackor med lamm, ca 70 nöt, både kött-och mjölkkor som skall bli fler, höns och hästar. Vi utökar och växer hela tiden och har bete, vall och möjlighet att odla foder för hundratals djur men vi vill hålla det småskaligt och hellre ha fler djurslag än att specialisera oss på ett. Det vi producerar säljer vi direkt till konsumenter via vår gårdsbutik samt via REKO ringar, vilket det också finns möjlighet att hjälpa till med om tid finnes (vardagkvällar)

Här säljer vi allt det gården producerar; kött, mjölk, yoghurt, fil, chark och grönsaker efter säsong, och serverar ekologiskt kaffe från vår espressobar. Du måste ha en passion för mat med bra råvaror och en aversion mot tillsatser.

Arbetsplatsen är rökfri.

Vi är för övrigt ca 30 anställda med skilda kompetenser inom djurskötsel, matförädling, jordbruk, byggnation och markarbete. Vi har ett värdebaserat arbetssätt där våra ledord är passion, respekt, helhet, precision, ärlighet, glädje och att vi vill vara bäst!

Vi erbjuder en arbetsplats med hög arbetsenergi och arbetsmoral där du får vara med och bygga något nytt. Vi vågar tänkta nytt och annorlunda för att skapa nästa generations lantbruk på miljön och djurens villkor och med en långsiktig ekonomisk bärighet.

Innan anställning sker kommer telefonintervju att ske inledningsvis, därefter personligt möte med Anna Hane samt att du får träffa och provjobba med övrig personal.

För mer information eller frågor kontakta Anna Hane, 072 22 11 301, eller skicka ansökan till jobb@restagard.se

 Se mer på vår Facebooksida 'Resta gård' eller Instagram ’restagard’

Eller www.restagard.se

För mer information ring Anna Hane, 072 22 11 301

Ansök genom att skicka  till jobb@restagard.se