GRISKÖTT FRÅN LYCKLIGA UTEGRISAR, UPPVÄXTA I NATURLIG TAKT - Våra Linderödsgrisar får leva ett naturligt grisliv nästintill i det fria; gosa i halmen, bada i lerpölar efter regn, böka i stora hagar och växa i naturlig takt. Resultatet? Ett mycket smakrikt mört kött med nyttiga omega 3-fetter att äta med gott samvete.  

Det är mycket stor skillnad på hur uppfödningen sker av grisar i Sverige och i Europa, om den är konventionell eller ekologisk. Vi har tagit grisvälfärden ett par steg extra och vi kallar den etisk. Den vida överskrider de regler som gäller för KRAV-grisar och sedan julen 2017 är de certifierade KRAV-grisar. De äter enbart ekologisk föda, spannmål och gräs som produceras på gården.  

Naturligt liv  Våra grisar som har fötts av en sugga som får leva ett bra grisliv i näst intill det fria. De har fått vuxit upp på vår gård utomhus på ett naturligt sätt. Suggan är inne endast vid grisning och har en stor box inne i stallet där de lugnt kan boa med mycket halm och ta hand om sina små. Kultingarna får vara med sin mamma till de självmant slutar dia. Det är vid 4-5 månaders ålder istället för vid 4-5 veckor som vanlig grisuppfödning. Våra grisar är uppväxta på stora åkrar och de hjälper oss att ta bort ogräs och gödslar så att vi kan få näringsrikt gräs till nästa års skörd. De har haft ett fantastiskt grisliv och såväl gosat sig i halmen i vårsolen och glatt sig åt leran vid hällregn. De växer mycket långsammare under dessa förhållanden men köttet blir desto smakrikare. Vi har numera bara  Linderödssvin. 

Även bättre för Dig Eftersom grisarna får växa långsamt hos oss utan att snabbt gödas med kraftfoder så får de en högre halt av det goda fettet Omega-3. Grisar som får tillskott av proteiner, för att de skall växa så snabbt som möjligt, får köttet en hög halt av det dåliga fettet Omega-6. Det fettet bör vi människor undvika för att inte få inflammatoriska sjukdomar såsom hjärtinfarkt, reumatism, allergi, astma och diverse tarmsjukdomar. Du kan alltså äta och njuta av det fett som finns i vårt kött.

Fakta om Restagrisen

  • Naturlig reproduktion med galt och endast en kull per år.
  • Kulltingarna får vara med sin suggmamma till de självmant slutar dia och sugbehovet är borta och därmed har vi inget problem med svansbitningar, vilket sker då de vill suga och bor för trångt.
  • Suggan får en dubbelt så stor box med en djup bädd med halm så att hon kan bygga ett ”fågelbo” där hon vill ligga med sina små utan risk för att hon klämmer ihjäl dem.
  • Inga vaccinationer eller medicineringar i förebyggande syfte.
  • Endast kastreringar med lokalbedövning och smärtstillande innan de blivit 1 v
  • Får böka i stora hagar med hus och fri tillgång på halm och hö. Grisarna springer och rör på sig hela tiden vilket gör att de växer långsammare men får fina muskler och smak på köttet ”som det gjorde förr”.
  • Äter stora mängder gräs, hö och spannmål.
  • Egen transport som de känner igen till ett litet slakteri där de avlivas med bultpistol (vilket är det mest lidelsefria sättet).


GRILL ERBJUDANDEJULENS ERBJUDANDE

Vi har ett begränsat antal grisar som kan slaktas så jullådor behöver bokas. 

Jullådan 2019   ca 12 kg -  2900 kr (ord. pris 4080 kr)                               

En nätad rimmad benfri julskinka utan nitrit 2,5-3,5 kg                   
Tjocka och tunna revbenspjäll 2 kg                                            
Handgjord prinskorv  utan tillsatser och nitrit 1,5-2 kg
Fläskfärs 1 kg                                                                                 
Nötfärs 1 kg (NYHET)                                                           
Rackskotletter med kappa
Nötstek 1 kg  (NYHET)
Fläskytterfile (NYHET)
En gran
Ett 500 kr billigare lammskinn
Recept  

Lilla Jullådan  ca 4 kg - 1200 kr
En rimmad benfri julskinka (framdel) utan nitrit 1,5 -2,5 kg
Handgjord prinskorv utan tillsatser och nitrit ca 0,8 kg
Fläskfärs 0,5 kg
Nötfärs 0,5 kg
Recept
       
Så här kan du beställa lådorna

- Beställ  direkt av oss – skicka e-post  info@restagard.seVid beställningstillfället måste du ange hämtningshelg på bondgården alternativt  i Gamla stan. Under december kommer vi ha extra julmys med tomtar på loftet på bondgården och extra juliga gottigheter i caféet så det är värt en resa ut till oss. 

- Beställ via Tjänsten 'min farm'  och få den hemkörd i Stockholmsområdet sista veckan innan jul via beställning från Minfarm.se 

Ett avstressningstips är att inte vänta inte till sista stund innan julafton utan ät av julmaten under hela december så kan du njuta längre och din mage kommer må bättre. Var sak på julbordet förtjänar en egen måltid med så här fina råvaror.  

Bara julskinka? – begränsat antal finns på endast beställning på julskinka gjord på rimmad klassisk ”bakdelsskinka” och ligger på mellan 3-5 kg, 369 kr/kg 

Vid frågor ring Anna 072 2211301 eller Malin 070-376 96 77 eller skicka PM på Facebook eller skriv till oss direkt på info@restagard.se eller under Kontakta oss