Gårdskarl med passion för djurvälfärd

Vi söker en driven, noggrann och omtänksam gårdskarl till en ekologisk gård som har fokus på djurvälfärd. För oss är naturlig uppväxt för djuren det viktigaste. Vi håller många olika djurslag men för oss är mjölkproduktion en framtidsbransch, där mjölk likt vinet och ölet har fått en betydelse i ursprung och uppkomst. Vår mjölkproduktion är idag liten men planerar inflytt till ett nytt robotstall under 2024. Vi strävar efter att djuren skall ha ett så naturligt liv som är möjligt och där avkommor få gå med sina mödrar och äta sin naturliga föda. I vår mjölkproduktion går kor med kalv och äter bara gräs och hö, för att skapa en smakrik, näringstät och etisk produkt som vi själva förädlar och säljer, i vårt gårdsmejeri och gårdsbutik mm. Vi har även köttproduktion från nöt, lamm och gris som vi förädlar i vårt gårdscharkuteri.

För oss är dina personliga egenskaper viktigare än din formella utbildning och erfarenhet men det är meriterande med följande bakgrund;

Att du har erfarenhet av storskaligt lantbruk, djuruppfödning, gärna ekologisk, helst med mjölkkor och i andra hand får och gris. Vi välkomnar särskilt dig som vuxit upp på en bondgård med föräldrar som livnärt sig på lantbruket, vilket ger en större förståelse för lantbrukets alla utmaningar. Du kanske har en akademisk utbildning inom området men det är inte nödvändigt utan lång praktisk erfarenhet slår högre.

Vårt lantbruk omfattar växtodling, gris-, lamm-, nöt- och mjölkproduktion samt mycket liten hästhållning och höns på hobbynivå. Vi har just förvärvat mer mark och vår åker- och betesareal uppgår nu till 487 ha och övrigt är produktionsskog av de totalt 1050 ha.

Vårt mål med gården är att driva ett lönsamt lantbruk med moderna metoder utan bekostnad på miljön, vår eller djurens hälsa. Vi vill också kunna visa ”från gård till gaffel” genom att öppna upp för besökare och sälja direkt till konsumenter. Vi har en vision om att ha en gård som är i stort självförsörjande på allt, även el och som har ett kretslopp med alla resurser.

Tjänstens arbetsuppgifter som gårdskarl i korthet är den dagliga skötseln med djuren och jordbruksarbete när det är säsong, vilket kräver;

  • ordningssinne, kunna hantera många olika arbetsuppgifter under en dag som sker i ett högt tempo.
  • djuröga
  • stresstålighet, när man jobbar med djur kan allt hända, födslar, olyckor, rymningar som inte går att förutsäga så du måste kunna vara flexibel i dina arbetstider.
  • kunskap och erfarenhet av moderna lantbruksmaskiner och noggrant och varsam behandling av vår nya maskinpark
  • svenska som ditt modersmål alternativt så måste du vara helt flytande på svenska då dokumentation, föreskrifter och information om djuren finns endast på svenska.
  • kommunikativ, vi är en besöksgård med ibland mycket besökare på helger och då skall du kunna beskriva för våra gäster vad som händer och sker på gården och vad som är unikt med våra djur. Du kommer också kunna guida dem med sk Nära-upplevelser där de hyr en djurskötare under en timme och de får hjälp att komma nära våra djur och prova på och mjölka, mata, klappa etc.
  • Arbetsuppgifterna är krävande fysiskt så mycket god fysisk hälsa är ett krav.
  • rökfri, då gården är en rökfri arbetsplats.

Vi ställer höga krav för vi vill tillsammans utföra något alldeles extra ordinärt och vi vill ge våra besökare och kunder det där lilla extra som gör att upplevelsen av oss är något att minnas och som rekommenderas till andra. Det kräver att du utför alla arbetsuppgifter med en positiv kraft, noggrant men ändå snabbt och effektivt för det finns alltid lite för mycket att göra. Vi strävar efter att vara en skräpfri, iordningställd och representativ gård, dels för att det är en roligare arbetsmiljö men också för att om var sak är på sin plats för att effektivisera arbetet.

Till skillnad på många lantbruk kommer du hos oss ha arbetskamrater att ta raster med. Vi är för övrigt ca 40 anställda med skilda kompetenser inom djurskötsel, matförädling, jordbruk, byggnation och markarbete. Vi har ett värdebaserat arbetssätt där våra ledord är passion, respekt, helhet, precision, ärlighet, glädje och vi har som mål att vi vill vara bäst på det vi gör.

Vi expanderar ständigt och bygger och förbättrar både bostäder och djurstallar mm och därför har vi också en egen bygg- och markentreprenad.

Vi erbjuder en arbetsplats med hög arbetsenergi och arbetsmoral där du får vara med och bygga något nytt. Vi vågar tänkta nytt och annorlunda för att skapa nästa generations lantbruk på miljön och djurens villkor och med en långsiktig ekonomisk bärighet.

Anställningen är en fast anställning men som inleds med en provanställning. Mycket bra lön för den som tar sig an ansvar och utför arbetsuppgifterna med mycket gott resultat.

Möjlighet till boende finns i närheten av gården men till marknadsmässig hyra, dock med förtur framför andra hyresgäster.

Ansök genom att skicka  till jobb@restagard.se