Försäljningsansvarig med passion för mat och djurvälfärd på en ekologisk bondgård.

Vi söker en driven och framåt försäljningsansvarig/butikschef, som vill arbeta på en gård som har fokus på djurvälfärd, upplevelser, event och förädling av alla fina råvaror som vi producerar. Vår verksamhet är främst i Örsundsbro där det är viktigt att du bor på pendlingsavstånd ifrån.

Som ansvarig för gårdsbutiken och övrig försäljning av allt vi producerar eller skapar i form av upplevelser så är du den, enkelt uttryckt, som ser till att vi får intäkter via våra olika försäljningsaktiviteter och olika försäljningskanaler och är den som ser till att det marknadsförs och kommuniceras ut till olika kundgrupper på bästa möjliga sätt.

Det betyder att du måste kunna själv kunna skriva säljande texter och innehåll till våra digitala kanaler och försäljningsblad/hand-outs och välja bland befintligt bildmaterial men även själv ha känslan för att ta fina kort och filmer på allt som sker på gården och framförallt på alla fina djur.

Det är ett oerhört varierade jobb som varierar på daglig basis men med visa regelbundna rutiner. Det kräver att du är oerhört strukturerad och är van med att administrera beställningar men även har förmågan att sälja direkt till slutkonsument och ex restauranger eller andra större kunder. De försäljningskanaler som vi använder idag är vår egen gårdsbutik på gården (öppen endast helger just nu), vår tillitsbutik (öppen dygnet runt) och via sk reko-ringar i närheten och i Stockholm (ett par varje vecka), via våra sommarbutiker i skärgården (öppet på sommarhalvåret) och via vår foodtrailer och foodtruck och ibland direkt till restauranger och hotell.

Du behöver vara en god projektledare för att skapa olika event på gården eller på marknader eller annat som kan driva försäljning. Du måste tycka att det är roligt att träffa och kommunicera direkt med slutkunder och kunna jobba då våra kunder är lediga dvs på helger och även ibland på kvällar i veckan.

Arbetet sker under stor frihet och kan planeras till stor del själv men kommer givetvis struktureras upp med vissa schemalagda aktiviteter speciellt om det är utanför vanliga arbetstider. Det här är ett arbete där du själv skapar våra försäljningsaktiviteter och lägger upp ditt arbete mycket efter eget huvud men med rapportering till VD och ägare av gården. Du får de hjälpmedel och verktyg som det kräver och du har även tillgång till kollegor som har andra ansvarsområden men som hjälper till när så behövs men det är inte bara att kräva resurser till aktiviteter utan mycket förväntas du kunna klara själv. Ibland krävs även insatser på kvällar och helger om är aktiviteter som vi behöver vara med för att uppnå försäljningsresultatet.

Du kommer själv kommunicera direkt med kunder i så mycket god förståelse i tal och skrift på både svenska och engelska behövs.

Körkort är ett måste och egen tillgång till bil för att kunna komma till arbetsplatsen.

Mer om vår diversifierade verksamhet; Vi är dels en gård som har 600 ha odlingsmark (totalt 1000 ha så 400 ha skog) och med djurhållning av alla bondgårdsdjur. För oss är mjölkproduktion en framtidsbransch, där mjölk likt vinet och ölet har fått en betydelse i ursprung och uppkomst. Vår mjölkproduktion är idag liten men planerar ett nytt robotstall under 2023. Vi strävar efter att djuren skall ha ett så naturligt liv som är möjligt och där avkommor få gå med sina mödrar och äta sin naturliga föda. I vår mjölkproduktion går kor med kalv och äter bara gräs och hö, för att skapa en smakrik, näringstät och etisk produkt som vi själva förädlar och säljer, i vårt gårdsmejeri och gårdsbutik mm. Vi har även köttproduktion från nöt, lamm och gris som vi förädlar i vårt gårdscharkuteri till fina hantverksmässigt skapade korvar och rimmade, rökt och lufttorkad chark.

Vi är också hyresvärd åt ca 30 hyresgäster i olika boenden. Vi har en egen byggavdelning med ca 10 snickare, målare och betongarbetare som enbart bygger och reparerar våra hus. För oss är det viktigt att hålla en god servicenivå till våra hyresgäster och att vi sköter och utvecklar våra fastigheter så att de står där även om 100 år. Vi expanderar ständigt och bygger och förbättrar både bostäder och djurstallar mm och därför har vi också en egen markentreprenadavdelning med grävmaskiner av alla de slag.

Vi har också olika upplevelser där våra kunder får träffa de olika djurslagen under en timme tillsammans med djurskötare, ibland små konferenser, kurser och luncher med föreläsningar för olika sällskap. Vi har två fina hotellrum men mer om detta när vi ses.

Tjänstens arbetsuppgifter kräver;

  • ordningssinne, kunna hantera många olika arbetsuppgifter under en dag som sker i ett högt tempo.
  • stresstålighet, när man jobbar med försäljning är tempot högt och man blir ”aldrig klar” och du måste kunna vara flexibel i dina arbetstider.
  • kunskap och erfarenhet av digital marknadsföring och även genomförande av olika kundevent.
  • Säljdriv, du måste tycka att det är roligt att ta en affär, liten som stor, en merförsäljning eller göra det där lilla extra så att en kund blir extra nöjd.
  • Du behöver vara oerhört praktisk, händig, noggrann och känsla för det estetisk så att allt som våra kunder kommer i kontakt med är snyggt oavsett om det är en fysisk plats eller hur en inbjudan till en marknad ser ut eller ett inlägg på sociala medier.
  • Arbetsuppgifterna kan vara krävande fysiskt ex lyft av backar med mejeri och kött, så mycket god fysisk hälsa är ett krav.

Vi ställer höga krav för vi vill tillsammans utföra något alldeles extra ordinärt och vi vill ha en arbetsplats med god laganda där vi behandlar varandra med respekt och gärna med ett leende även då det är motigt. Det kräver att du utför alla arbetsuppgifter med en positiv kraft, noggrant men ändå snabbt och effektivt för det finns alltid lite för mycket att göra. Vi strävar efter att vara en skräpfri, iordningställd och representativ gård, dels för att det är en roligare arbetsmiljö men också för att om var sak är på sin plats så går allt lite snabbare att utföra.

Vi är för övrigt ca 35 anställda med skilda kompetenser inom djurskötsel, matförädling, jordbruk, byggnation och markarbete. Vi har ett värdebaserat arbetssätt där våra ledord är passion, respekt, helhet, precision, ärlighet, glädje och vi har som mål att vi vill vara bäst på det vi gör.

Kontakta Anna Hane 0722211301 för frågor och presentation av dig själv.

Se även mer om oss på Facebook, sök Resta Gård eller Instagram restagard


Ansök genom att skicka  till jobb@restagard.se