Drifttekniker/driftingenjör med passion för teknik och miljö på en ekologisk bondgård.

Vi söker en driven, noggrann och framåt drifttekniker eller ännu hellre driftingenjör, som vill arbeta på en gård som har fokus på djurvälfärd och spannmål men också har ett stort fastighetsbestånd och egen infrastruktur inom vatten, värme, el etc. Vår verksamhet är främst i Örsundsbro där det är viktigt att du bor nära men vi har även verksamhet på en del andra ställen i Sverige som kräver en del uppmärksamhet så det blir någon resa eller två per månad, ibland med övernattning.

Som ansvarig för driften av tekniska system hos oss är du den, enkelt uttryckt, som har hand om allt som går på elektricitet samt att där vatten är inblandat. Dvs reningsverk, bevattning, pumpar, solceller, vattenkraftverk, flispannor, värmepannor, elverk, kassasystem, torken till spannmål, maskiner i gårdsmejeri och charkuteri, vitvaror och framtida mjölkrobotar och beredningsmaskiner för mat till alla bondgårdsdjur. Det är ett oerhört varierade jobb som varierar efter säsong. Det kräver att du är oerhört tekniskt klurig och kan göra en hel del reparationer själv. Du får de hjälpmedel och verktyg som det kräver och du har även tillgång till både intern och extern expertis när så behövs men det är inte bara att ringa in annan tekniker när fel uppstår utan mycket förväntas du kunna klara själv. Ibland krävs även insatser på kvällar och helger om det är en driftstörning som inte kan vänta. Arbetet sker under stor frihet och kan planeras till stor del själv men kommer givetvis struktureras upp med schemalagda underhållsplaner som du förväntas administrera och bygga upp själv, där dokumentation är en nödvändig del av arbetet.

Du kommer själv behöva kommunicera med leverantörer för att ta in offerter, beställa och få felavhjälpningsråd så mycket god förståelse i tal och skrift på både svenska och engelska behövs.

Körkort är ett måste och egen tillgång till bil, gärna även BE men ej nödvändig.

Mer om vår diversifierade verksamhet; Vi är dels en gård som har 550 ha odlingsmark (totalt 950 ha) och med djurhållning av alla bondgårdsdjur. För oss är mjölkproduktion en framtidsbransch, där mjölk likt vinet och ölet har fått en betydelse i ursprung och uppkomst. Vår mjölkproduktion är idag liten men planerar ett nytt robotstall under 2021/2022. Vi strävar efter att djuren skall ha ett så naturligt liv som är möjligt och där avkommor få gå med sina mödrar och äta sin naturliga föda. I vår mjölkproduktion går kor med kalv och äter bara gräs och hö, för att skapa en smakrik, näringstät och etisk produkt som vi själva förädlar och säljer, i vårt gårdsmejeri och gårdsbutik mm. Vi har även köttproduktion från nöt, lamm och gris som vi förädlar i vårt gårdscharkuteri.

Vi är också hyresvärd åt 24 hyresgäster i olika boenden och har totalt 80 hus/fastigheter. Vi har en egen byggavdelning med ca 10 snickare, målare och betongarbetare som enbart bygger och reparerar våra hus. För oss är det viktigt att hålla en god servicenivå till våra hyresgäster och att vi sköter och utvecklar våra fastigheter så att de står där även om 100 år. Vi expanderar ständigt och bygger och förbättrar både bostäder och djurstallar mm och därför har vi också en egen markentreprenadavdelning med grävmaskiner av alla de slag.

Vi har också en skärgårdsverksamhet med två sjömackar & ekologisk lanthandel, vattenkraftverk i Småland och en ö som är helt ”off-grid” mm. Men mer om detta när vi ses.

Tjänstens arbetsuppgifter kräver;

  • ordningssinne, kunna hantera många olika arbetsuppgifter under en dag som sker i ett högt tempo.
  • stresstålighet, när man jobbar med teknik kan allt hända, som inte går att förutsäga så du måste kunna vara flexibel i dina arbetstider.
  • kunskap och erfarenhet av moderna system och även äldre system med mer mekanik än elektronik.
  • svenska som ditt modersmål alternativt så måste du vara helt flytande på svenska då dokumentation, vissa hyresgäster och leverantörer finns endast på svenska.
  • kommunikativ, vi är en hyresvärd där du är den de i första hand kontaktar om de har fel eller frågor om sitt boende och i kontakt med leverantörer och andra som jobbar på gården.
  • Du behöver vara oerhört praktisk, händig och noggrann så att skötsel av system och maskiner sker av egen kraft och kunskap.
  • Arbetsuppgifterna kan vara krävande fysiskt så mycket god fysisk hälsa är ett krav.
  • Rökfri, då gården är en rökfri arbetsplats.

Vi ställer höga krav för vi vill tillsammans utföra något alldeles extra ordinärt och vi vill ha en arbetsplats med god laganda där vi behandlar varandra med respekt och gärna med ett leende även då det är motigt. Det kräver att du utför alla arbetsuppgifter med en positiv kraft, noggrant men ändå snabbt och effektivt för det finns alltid lite för mycket att göra. Vi strävar efter att vara en skräpfri, iordningställd och representativ gård, dels för att det är en roligare arbetsmiljö men också för att om var sak är på sin plats så går allt lite snabbare att utföra.

Vi är för övrigt ca 30 anställda med skilda kompetenser inom djurskötsel, matförädling, jordbruk, byggnation och markarbete. Vi har ett värdebaserat arbetssätt där våra ledord är passion, respekt, helhet, precision, ärlighet, glädje och vi har som mål att vi vill vara bäst på det vi gör.

Vi erbjuder en arbetsplats med hög arbetsenergi och arbetsmoral där du får vara med och bygga något nytt. Vi vågar tänkta nytt och annorlunda för att skapa nästa generations lantbruk på miljön och djurens villkor och med en långsiktig ekonomisk bärighet.

Anställningen är en fast anställning men som inleds med en provanställning. Mycket bra lön för den som tar sig an ansvar och utför arbetsuppgifterna med mycket gott resultat.

Möjlighet till boende finns i närheten av gården men till marknadsmässig hyra, dock med förtur framför andra hyresgäster.

För mer information eller frågor kontakta Anna Hane, som tillsammans med sin man äger gården 072 22 11 301, eller skicka ansökan till jobb@restagard.se

Innan anställning sker kommer telefonintervju att ske inledningsvis, därefter personligt möte med Anna och  hennes man Fredrik Hane. För mer information om denna tjänst eller frågor om företaget kontakta Anna Hane, 072 22 11 301, eller skicka ansökan till jobb@restagard.se

Ansök genom att skicka  till jobb@restagard.se