Riktigt god chark kräver riktigt goda råvaror - och inte så mycket annat! Vårt sortiment av korv och chark varierar över året, men riktlinjerna är enkla: Rena råvaror utan tillsatser, bara ekologiska kryddor och vanligt salt utan nitrit med största möjliga smak, inte volym, som mål.
I charkdisken hittar du ett urval av grillkorvar med >96% kötthalt, nitritfria och fria från tillsatser med namn från olika nationaliteter så att du skall förnimma vad de smakar.
Mexikanare - en variant av chorizo, stark med tydlig smak av jalopenopeppar med både nöt- och griskött
Greken - mild med fetaost, soltorkade tomater och basilika med lamm-och griskött
Tysken - en färskkorv (ej rökt som övriga) med muskot, färsk persilja och massor av citroncest.
Portugisen - en hetare kabanozzy med tydlig smak av paprika och chili med både nöt-och griskött
Svensken - smal eller tjock - klassisk grill-eller kokkorv med härlig god smak av bra kött med nöt-och ibland bara griskött
Italienaren - klassisk mjölksyrad färskkorv som en salsiccia med smak av fänkål
Araben - Smal lammtarm med 100% lammkött och en underbar smak av orienten. Bra smak men ingen hetta
Spanjoren - En mjölksyrad het klassiker, chorizokorv som den skall vara
Texas - En grillkorv med massor av kryddor, bl a hela senapskorn, mycket smak utan att vara het, Bara väldigt god!
Rödstugekorv - Restas rustika version utav den klassiska Falukorven, funkar även som påläggskorv
Provensalsk Rödstugekorv - Vår version av Falukorv men med lammkött och fransk kryddning, funkar både varm och kall
Isterband - mjölksyrad klassisk fläskkorv, gjord med risgryn istället för korngryn och därmed även denna glutenfri
Prinskorv - klassisk prinskorv men vid julen gör vi den lite juligare och vid påsk lite påskigare och då även med lammkött
Köttbullar - underbara runda godingar goda både som kalla och varma. Enkelt att steka på. Högsta möjliga kötthalt och smak.
Rökt chark Till charkbrickan, lunchmackan eller frukostbordet, vi har riktigt goda charkprodukter för alla tillfällen! Vår charkdisk innehåller ett urval av: Varmrökt skinka, ytterfile/benfri kotlettrad av gris, ytterlår av nöt samt saltrulle. Varmrökt rimmat sidfläsk / bacon. Varmrökt lamm- och oxhjärta mm. Vi röker även smågrisar eller hela detaljer från grisarna.
Ugnsbakad leverpastej i glasburktillverkad för hand enligt traditionella metoder, på kött, lever och späck från Restas grisar, enbär, nejlika, salvia. Finns både som finmald mild frukost pastej och som grovmald välkryddad lantpaté.
Talg i glasburk Från våra gräsuppväxta kor och stutar så har de flesta ätit sig feta och det yttre fettet kallas tal och det smälter vi i ugnen och häller av i burkar. Talg kan användas till mycket. Som smakförstärkare i rätter, att steka i men också populär som kräm för huden eller putsa skorna med.
Ister i glasburk Även våra grisar äter sig feta på vårt spannmål, inget fiskfoder som de flesta andra grisar och fettet smakar underbart. Det går bra att ha i vissa kaksorter, steka i men har inte hört någon som använder sen som salva men det går säkert.