Riktigt god chark kräver riktigt goda råvaror - och inte så mycket annat! Vårt sortiment av korv och chark varierar över året, men riktlinjerna är enkla: Rena råvaror utan tillsatser, bara ekologiska kryddor och vanligt salt utan nitrit med största möjliga smak, inte volym, som mål.

I charkdisken hittar du ett urval av grillkorvar med >96% kötthalt, nitritfria och fria från tillsatser med namn från olika nationaliteter så att du skall förnimma vad de smakar.

  • Mexikanare - en variant av chorizo, stark med tydlig smak av jalopenopeppar med både nöt- och griskött

  • Greken - mild med fetaost, soltorkade tomater och basilika med lamm-och griskött

  • Tysken - en färskkorv (ej rökt som övriga)  med muskot, färsk persilja och massor av citroncest.

  • Portugisen - en hetare kabanozzy med tydlig smak av paprika och chili med både nöt-och griskött

  • Svensken - smal eller tjock - klassisk grill-eller kokkorv med härlig god smak av bra kött med nöt-och ibland bara griskött

  • Italienaren - klassisk mjölksyrad färskkorv som en salsiccia med smak av fänkål

  • Araben - Smal lammtarm med 100% lammkött och en underbar smak av orienten. Bra smak men ingen hetta

  • Spanjoren  - En mjölksyrad het klassiker, chorizokorv som den skall vara

  • Texas - En grillkorv med massor av kryddor, bl a hela senapskorn, mycket smak utan att vara het, Bara väldigt god!

  • Rödstugekorv - Restas rustika version utav den klassiska Falukorven, funkar även som påläggskorv

  • Provensalsk Rödstugekorv - Vår version av Falukorv men med lammkött och fransk kryddning, funkar både varm och kall

  • Isterband - mjölksyrad klassisk fläskkorv, gjord med risgryn istället för korngryn och därmed även denna glutenfri

  • Prinskorv -  klassisk prinskorv men vid  julen gör vi den lite juligare och vid påsk lite påskigare och då även med lammkött

  • Köttbullar - underbara runda godingar goda både som kalla och varma. Enkelt att steka på. Högsta möjliga kötthalt och smak.

  • Rökt chark Till charkbrickan, lunchmackan eller frukostbordet, vi har riktigt goda charkprodukter för alla tillfällen! Vår charkdisk innehåller ett urval av: Varmrökt skinka, ytterfile/benfri kotlettrad av gris, ytterlår av nöt samt saltrulle. Varmrökt rimmat sidfläsk / bacon. Varmrökt lamm- och oxhjärta mm. Vi röker även smågrisar eller hela detaljer från grisarna.

  • Ugnsbakad leverpastej i glasburktillverkad för hand enligt traditionella metoder, på kött, lever och späck från Restas grisar,  enbär, nejlika, salvia. Finns både som finmald mild frukost pastej och som grovmald välkryddad lantpaté. 

  • Talg  i glasburk Från våra gräsuppväxta kor och stutar så har de flesta ätit sig feta och det yttre fettet kallas tal och det smälter vi i ugnen och häller av i burkar. Talg kan användas till mycket. Som smakförstärkare i rätter, att steka i men också populär som kräm för huden eller putsa skorna med.

  • Ister i glasburk Även våra grisar äter sig feta på vårt spannmål, inget fiskfoder som de flesta andra grisar och fettet smakar underbart.  Det går bra att ha i vissa kaksorter, steka i men har inte hört någon som använder sen som salva men det går säkert.